hostingnet.dk logo

Stabil hosting for private og mindre virksomheder


Spørgsmål og support til dit mail eller webhotel

Her kan du finde det mest almindelige spørgsmål omkring dit webhotel og har du brug for at kontakte support så send en mail til support@hostingnet.dk

Vejledninger

- Upload af hjemmeside til webhotel med FTP

- Sådan oprettes ekstra FTP brugere

- Flere domæner på samme webhotel, her er hvordan de tilføjes

- Sådan kan du oprette et subdomæne på dit webhotel

- Sådan oprettes ekstra FTP brugere

- Sådan aktiverer du SSL/HTTPS på din hjemmeside med Let's Encrypt

- Sådan opretter du SQL databaser

- Oprettelse af mailkonto

- Oprettelse af mailalias/viderstilling

- Opsætning af Spamassassin

- Opsætning af DKIM/DMARC

- Opsætning af Catch-All til mail

- Opsætning af mail - Generel guide til alle mailklienter

- Opsætning af mail - Thunderbird

- Opsætning af mail - Outlook med IMAP

- Opsætning af mail - Outlook med POP3

- Opsætning af mail - Windows 10/11

- Opsætning af mail - Gmail

- Diverse gode gratis programmer til Windows som vi anbefaler

- Diverse gode gratis programmer til Linux som vi anbefaler


Oftest Stillede Spørgsmål

Hvornår og hvordan betaler man jeg bestiller idag?
Vi sender dig en faktura som først skal betales i næste måned via bankoverførsel.

Kan jeg selv styre DNS?
Ja det kan du gennem kontrolpanelet

Kan jeg bruge wordpress?

Ja men du skal være opmærksom på at det er ikke er 1click installer til wordpress, men det kan installeres manuelt hvis du selv uploader filer med FTP og opretter en database, det er noget du selv skal have styr på.

Jeg har en virksomhed skal jeg bruge erhvervs webhotel?

Nej det behøver du ikke, det er udelukkende et tilbud hvis man har brug for den ekstra kapacitet

Jeg er privatkunde, må jeg så vælge erhvervs webhotellet?

Ja det må du godt, men vi skal vide hvorfor du har brug for de ekstra ressourcer og vil nok spørge lidt ind til årsagen.

Hvor skal filer til min hjemmeside uploades til?
Til dit domænes public_html dir, husk at slet index.html eller overskriv den, læs evt. Upload af hjemmeside til webhotel med FTP

Er der nogen form for binding eller opsigelsesvarsel?
Nej vi binder ikke vores kunder og du kan opsige uden varsel via mail også selvom du har fået mail om fornyelse, så sletter vi bare fakturaen.

Er supporten god?
Ja hvis du spørger andre kunder her, men nej du skal selv kunne sætte dit mailprogram op og lave hjemmeside, det gør vi ikke for dig og hvis vi får en sur mail eller brok i en support mail ja så får du måske en sur mail tilbage. Så ja du kan godt få flabet support fra os ;-) men vi har da for det meste forståelse for hvis man er frustreret, søde kunder gør vi gerne lidt ekstra for ind imellem, sådan er det vel alle steder.
Supporten foregår udelukkende via. mail så det er begrænset hvor effektivt det er, har du brug for felefonsupport så vil vi anbefale at du finder en udbyder som tilbyder det som en del af deres produkt og betaler det ekstra som det koster og det er for mange ikke tekniske kunder en god investering.

Hvor meget plads er der til hver mailkonto?
Vi tildeler 10 GB til hver mailkonto når du opretter dem, men du har mulighed for at ændre det selv til en anden værdi, feks. vil du kunne sætte den til ubegrænset og så vil en konto kunne fylde alle dine GB, det er op til dig hvordan du vil fordele pladsen.

Kan man udvide med ekstra plads?
Ja det kan du ved at opgradere webhotellet til en større pakke. Er det erhvervs webhotellet hvor der er brug for mere plads end det der er med som standard, så snakker vi om dine behov og så kan vi lave en speciel aftale til en god pris.

Kan jeg slå spamfiltret fra?
Ja du kan selv styre om du vil slå spamfiltret helt fra eller du vil markere/afvise mails med en bestemt spamscore.

Er der en kalender med?
Nej det er der ikke, men vi kan med fordel anbefale at oprette en gratis konto hos google hvor du blot vælger at bruge din mailadresse her i stedet for at oprette en gmail adresse, så får du Google Kalender, Google Meet, Google Fotos og Google Drev hvor du også kan oprette dokumenter osv ligesom du ville have mulighed for hvis du betalte for en G-Suite, det er især en god kombination hvis du er selvstændig og har brug for de ekstra muligheder men syntes en Google G-Suite er for dyr en løsning.

Må jeg bruge webhotellet til Nextcloud?
Nej, webhotellet er kun beregnet til hosting af domæner, hjemmesider og mail.

Er mine data hos jer placeret indenfor EU?
Ja vi benytter udelukkende datacentre indenfor EU, vores webhoteller ligger fordelt mellem 2 tyske datacentre. Backups som tages hver nat opbevares på en backupserver som ikke er placeret i samme datacenter hvor vi hoster kunder.

Hvad er et webhotel?
Et webhotel er en samlet pakket hvor du får mulighed for at hoste dit domænes mail og hjemmeside, vi har lavet en dybere forklaring her

Hvordan finder jeg ejer af et domæne?
Hvis du vil finde ejer af et domæne så er der lidt forskel på om det er dansk .dk domæne eller udenlandsk, læs mere her

Må jeg bruge webhotellet til backup?
Nej du må ikke bruge din plads til backupformå eller deling af store filer, pladsen er udelukkende tiltænkt mail, databaser og filer til hjemmeside.

Får jeg et domæne med når jeg bestiller?
Nej du skal have et domæne i forvejen, det eneste vi tilbyder er hosting af det, vi anbefaler altid at man anskaffer sig et .dk domæne.

Kan jeg have flere domæner
Ja du kan have alle de domæner på dit webhotel som du har lyst til læs mere

Kan jeg selv styre DNS?
Ja, der er mulighed for selv at styre DNS via kontrolpanelet, du kan selvfølgelig også have DNS et andet sted, men skifter du til vores navneservere så vil du kunne styre alle DNS records til dit domæne igennem webhotel kontrolpanelet.

Hvordan sender man en anmodning om domæneflytning
Hvis du ikke kan finde det inden under dk-hostmaster.dk's selvbetjening så kan du også bruge deres ns-update.dk-hostmaster.dk der skal du bare angive dit .dk domænenavn og så sætte ns1.hostingnet.dk på som navneserver

Kan jeg bruge en gammel PHP version
Ja vi tilbyder forskellige PHP versioner som man selv kan sætte gennem kontrolpanelet, se evt. denne guide

Flytter i mine data for mig
Nej du skal selv flytte din hjemmeside, oprette dine mailkonto på vores server og kopiere evt. mail over fra din tidligere udbyder.

Hvordan betaler man?
Vi sender en faktura indenfor et par hverdage som du kan betale med mobilepay eller bankoverførsel

Hvor kan jeg købe et .dk domæne?
Vi anbefaler at du køber et .dk domæne hos webhosting.dk men du kan selvfølgelig også købe dem mange andre steder.
Det er gratis at flytte .dk domæner til dit webhotel, men internationale domæner kan ikke flyttes, der skal du blot ændre navneservere.

Er det gratis at flytte et dk domain til jer?
Ja det er gratis at flytte dk domæner til os hvis du har en af vores webhotel løsninger, læs evt. mere om vores webhotel

kan jeg bruge æøå domæner?
Ja det kan du godt, vi anbefaler dog ikke dem, men hvis du vil tilføje et domæne med danske karakterer så skal du bruge IDN oversættelsen, kan oversættes med https://www.punycoder.com/, det er den kode du skal tilføje dem i kontrolpanelet med.

Hvor kan jeg købe et internationalt domæne?
Vi anbefaler at du køber det hos joker.com som forhandler en masse dæmnetyper herunder .com, net og .org, fordelen ved joker.com leverandør er at det medfølger gratis dns styring med og det er nemt at ændre navneserverne til ns1.hostingnet.dk og ns2.hostingnet.dk for at dit webhotel vil virke hurtigst muligt.

Flytning af domæne, hvor lang tid går der?
Fra du godkender flytningen af domænet, så kan der gå op til 24 timer før det har effekt på internettet

Hvis jeg selv vil styre DNS hvilke muligheder har jeg så?
Det er muligt at oprette, redigere og slette dns records gennem kontrolpanelet til dit webhotel, men hvis du har DNS et andet sted så er kontrolpaneletogså et godt sted hvor du kan se hvordan vi har sat dns records op med ip adresser, cname og mx

Er der ubegrænset trafik?
Nej, vi er nød til at sætte en grænse for at have en stabil drift, den er dog sat højt, der er fri trafik med en "fair use grænse" på 500 GB pr. måned. Du vil ikke kunne få en regning på ekstra trafik, webhotellet vil i stedet blive suspenderet ved overskridelse. Trafikforbruget nulstilles hver måned.

Hvordan tages der backup?
Der kører daglig backup af alle webhoteller til eksterne diske og til en server til anden lokation end hvor serverne er hostet med RSYNC, data sikres med daglige snapshots som vi gemmer i 60 dage hvorefter de ældste slettes. Backupserver tilgår serverne udelukkende med SSH (rsa key auth) således at skulle de blive hacket så kan de ikke få fat i backupserver. Vi bruger udelukkende Linux på vores PC'er.

Hvad koster det at få hentet en backup frem?
Det koster som udgangspunkt ikke noget medmindre det er noget du har brug for meget tit, så vil vi forbeholde os ret til at opkræve for tidsforbruget, så det er til nødsituationer, vi kan ikke genskabe enkelmails men kun hele mailbokse, filer og databaser.

Hvis jeg ikke har behov for maildelen kan jeg så fravælge det?
Ja du kan slå maildelen fra gennem kontrolpanelet, hvis du er i tvivl om hvordan så send os en mail så retter vi det for dig. Vi hjælper også gerne med at sætte DNS op til at pege mod en anden mailudbyder som feks. Google eller Office365.

Er der nogle 1click website installer?
Nej, vi tilbyder ikke 1click installer, du skal selv lave en hjemmeside i html/css og uploade via FTP, der er ikke PHP understøttelse.

Hvor mange mailkonti kan jeg oprette?
Du kan oprette alle de mailkonti og mailadresser som du har behov for.

Hvor meget plads er der til mail?
Dine mailkonti kan bruge alt den serverplads som du har til rådighed på det webhotel som du har. Du kan stadig vælge at begrænse hver enkelt mailkontos plads hvis du vil, men som udgangspunkt er der ikke sat begrænsninger på mailkonti, det betyder de kan bruge alt din serverplads.

Er der et spamfilter?
Ja der er spamfilter som er baseret på spamassassin som er et af de bedste spamfiltre der findes.

Scanner i for virus?
Nej der er ikke virusscanning, men bruger du spamfiltret så fanger det også virus, vi oplever ikke noget slippe igennem, det er dog ikke en garanti.

Kan jeg tilknytte aliases?
Ja du kan tilknytte alle de aliases som du har behov for.

Er det muligt at få SSL på mit site?
Ja det er muligt at få SSL sat op på din hjemmeside, Ja du kan selv aktivere LetsEncrypt via kontrolpanelet

Vil i sætte SSL op for mig?
Ja du kan bare skrive til support så aktiverer vi ssl og viderstiller http til https for dit site, det er indenfor normal support og helt gratis.

kan jeg få mit Letsencrypt Certifikat udleveret?
Ja når Letsencrypt er aktiveret så gemmer den dit certifikat på serveren. Det kan vi godt kopiere ind i et bibliotekt som du kan hente via FTP, men det er ikke standard så ønsker du sådan en løsning så send os en mail så opretter vi et cronjob på serveren som vedligeholder et cert som du kan hente. Det kan især være en god løsning til wildcard certifikater eller hvis man vil udvikle lokalt. Det vil dog koste dig 100 kr at få sat op.

Hvad er sikrest, pop3 eller imap
Vi mener at pop3 kan være lidt mere sikker end IMAP men for de fleste anbefaler vi dog alligevel IMAP, vi har skrevet lidt om det i denne artikel

Opsiger i mit gamle webhotel for mig?
Hvis du har et webhotel et andet sted som du ønsker at flytte til os, så er det dit eget ansvar at opsige det hos din gamle udbyder.

Hvordan får jeg e-mail til mit domæne?
Vi har lavet et lille skriv om hvordan du får e-mail til eget domæne

Hvad er et mailhotel?
hvis du undrer dig over hvad forskellen er på et mailhotel og et webhotel, så kan du læse mere her

Hvordan opsiger jeg mit webhotel?
Det nemmeste er at du skriver en mail fra den mailkonto du har oprettet mailhotellet med eller fra en mailadresse indenfor samme domæne.
Du kan også bare lade være med at betale din regning, så vil webhotel og regning blive slettet, her bruger vi ikke inkasso.

Hvad er betingelserne?
Det er ret simple betingelser, der er reelt ikke nogle andet end at du skal til enhver tid overholde lovgivningen med det du udgiver på nettet og webhotellet må ikke bruges til store downloads, streaming af video og backupformål, det er kun til hjemmesider og email. Betaler du ikke evt. fornyelse så kan du risikere at dit webhotel bliver lukket og din aftale ophører, data vil bliver slettet efter 4 uger. Der er intet opsigelsesvarsel fra din side og vi forbeholder os retten til enhver tid at kunne opsige mod du får dine penge tilbage for resterende forudbetalt periode. Vi tager backup af dine data og opbevarer dem i 4 uger hvorefter de slettes, det gælder også ved opsigelse. Udover dette så er vi databehandler for dine data og det betyder vi opbevarer dine mails, hjemmeside og database samt oplysning om din adresse, telefonnummer og mailadresse.

Deler i mine oplysninger med andre?
NEJ, vi deler ikke dine oplysninger eller data med andre og vil du gerne have slettet alt hos os så kan du også få gjort det.